{menu_grou
p}

 

SUSISIEKITE SU MUMIS

J. Lelevelio g. 6,
LT-01102 Vilnius

Įmonės kodas 188752740,
PVM mokėtojo kodas
LT100001121512

Tel.    (8 5) 239 1175
Faks.  (8 5) 239 1176

 

 

       
       




Logotipas
2017-04-13  Pas mus svečiavosi kolegos žvejai – muselinės meškerės broliai
2017-04-13 Pas mus svečiavosi kolegos žvejai – muselinės meškerės broliai

   Balandžio 3 dieną, pirmadienį, Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus Trakų Vokės poskyryje buvo imami vaivorykštinių upėtakių oncorhynchus mykiss ikrai dirbtiniam apvaisinimui ir inkubacijai. Į svečius buvo pakviesti kolegos – muselinės meškerės broliai, kad savo akimis pamatytų ir savo rankomis „pačiupinėtų“ visą žuvivaisos procesą. Juk tai taip įdomu! O ir mūsų poskyrio darbuotojus pagauna entuziazmas ir pasididžiavimas savo profesija, kai apsilanko svečiai, nuoširdžiai besidominantys Žuvininkystės tarnybos darbu, žuvų veisimu, rezultatais. 

 

   Proceso metu muselininkams kilo pačių įdomiausių klausimų ir, kad atsakytų į juos, poskyrio darbuotojams teko giliai pasirausti ne tik teorinių žinių, bet ir darbinės patirties sandėliukuose. Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos skyriaus Trakų Vokės poskyrio darbuotojai apmokė svečius, kaip profesionaliai reikia paimti žuvų ikrus ir pienius, kaip atlikti apvaisinimą – supažindino su visa veisimo technologija. Visi norintys atliko žuvivaisos praktikos darbą.

 

   Smagus buvo bendravimas, sėkmingas darbas, geros emocijos. Tą dieną buvo paimta  ir apvaisinta beveik 100 000 ikrelių!

 

   O štai kaip svečiai mus matė iš šono:

 

„Šią puikią kovo mėnesio pabaigos dieną, žūklės museline meškere entuziastai bei principo „pagavai paleisk“ puoselėtojai susirinko Trakų Vokės lašišinių žuvų veisykloje pamatyti tai, apie ką dauguma tik įsivaizdavo, bet nė vienas nebuvo tiesiogiai matęs, o tuo labiau dalyvavęs upėtakių ikrų paėmimo, apvaisinimo, paruošimo inkubuoti procese. Tai buvo nedidelė, tačiau labai įvairi aštuonių žmonių grupė iš Kauno, Vilniaus miestų bei  Alytaus rajono – labai skirtingų profesijų atstovai: spaustuvininkai, gydytojai, reklamos kūrėjai, net vieno garsaus Vilniaus restorano vyriausiasis šefas.Visus mus vienija laisvalaikio praleidimo būdas - muselinė žūklė, o pastaroji neatsiejama nuo meilės lašišinėms žuvims. Todėl neabejotinai buvo nuostabu stebėti, dalyvauti, savo rankomis prisidėti prie naujos vaivorykštinių upėtakių kartos gimimo. 


Kaip ir visada, taip ir šiuo atveju, pirmiausia buvo stebima, kaip dirba profesionalai, kaip, rodos, be jokių pastangų dubenin byra puikiai subrendę ikrai, kaip viskas atliekama taip tiksliai, kad nė judesiu neprasilenkia su prieš tai išklausyta gana plačia viso darbo eigos instrukcija. Labai gerai ir jaukiai jautiesi, kai supranti, kas po ko turi sekti, kokių veiksmų reikia vengti, ir ne tik tai, o ir žinojimas, kokia menkiausios klaidos kaina. Visa tai suprasdami, dalyviai drąsiai stojo prie stalo, tvirtai rankomis laikė išties dideles žuvis, ir ne ką prasčiau, ir ne mažiau švelniai vertė ikrus byrėti iš upėtakių pilvų.


Kai matai visą ikrelio kelią iki inkubacijos, suvoki, kokie menki jo šansai būti apvaisintam ir išlikti natūralioje aplinkoje. Ačiū visam Trakų Vokės poskyrio kolektyvui už prasmingai ir įsimintinai praleistą laiką, už galimybę pamatyti tai, apie ką daugelis net nežino. Nuoširdžiai tikiu, kad šis susitikimas toli gražu ne paskutinis."


Dėkojame Vytautui Buckui už nuotraukas .


 

  

 

  

 

  

 
Atgal   Spausdinti  

© ŽUVININKYSTĖS TARNYBA. Visos teisės saugomos.
Sprendimas: Idamas, Naudojama Smart Web sistema.